Unge voksne med ADHD sine opplevelser med barneskolen
Abstract
I denne studien undersøker jeg unge voksne med ADHD sine opplevelser med barneskolen. Jeg har undersøkt dette med utgangspunkt i problemstillingen; «På hvilke måte beskriver unge voksne med ADHD at lærerne og andre ansatte bidro til å skape en god hverdag i barneskolen?».
Metoden som er brukt i studien er kvalitativ metode, der det er benyttet kvalitativt intervju, der unge voksne i alderen 18-30 år er intervjuet. Den vitenskapelige tilnærmingen til studiet er hermeneutisk fenomenologisk. Det har vært viktig å få frem deltakernes subjektive erfaringer fra barneskolen.
Funnene i studiet viser oss hvordan elever med ADHD kan oppleve å bli møtt, i undervisningen og i friminuttene. Funnene gir oss et nyansert bilde, der deltakerne sitter igjen med ulike narrativ. De viser oss viktigheten av gode relasjoner, mellom lærer og elev og elevene seg imellom. Funnene viser at denne relasjonen påvirker barna selvoppfattelse og selvbilde.
Studien viser viktigheten av at de som jobber i barneskolen har kunnskap til å møte elever med ADHD, og kan kartlegge og tilrettelegge ut fra den enkeltes behov.